Monday, May 25, 2009

jom buat baik

aku tengah geram sebenarnya. bukan ape, tengah hari tadi aku ke pejabat desasiswa cahaya gemilang untuk ambil nota-nota yang aku perlukan untuk KSCP (kursus semasa cuti panjang) kali ini. masalah nyer aku bukan x pernah bukak stor sebelum-sebelum ini, boleh kata setiap cuti panjang macam ini aku akan mintak untuk bukak stor kerana ada barang-barang yang aku rasakan aku tak perlu semasa cuti tapi sebenarnya tidak, aku dah bungkus masuk dalam stor. tapi serius melampau bagi aku melampau hanya kerana untuk membuka stor aku perlu bayar RM20. jadah hapa. bukan besar sangat salah aku untuk buka stor. bukan aku nak curik barang sape-sape pon. aku nak bukak stor hanya kerana nak ambil nota. padan muka aku buat semak dalam stor tadi. biar dia rasa.....

5 comments:

sutra said...

sabar la sayang eh.. harinie hari kita esok lusa pasti die rasa lak cam kita...sabar eh..

Haf said...

aku rase lain kali ko kene plan sebelum buat ape2.asingkan bnd2 yg ko nk guna dlm jgka pendek dan jgka pjg.so,xdelaa ko nk mengorek2 semua2 tu blek bila keadaan mendesak.

yoyoey said...

dengar citer buat keja tak ikhlas uoals..
actually hang kena pasang strategy... dikala kerajaan BN dah makin parah, macam2 akan berlaku.. hatta nak bukak store sekalipon rakyat kena bayar more than RM10. Sepatutnya hang jumpe terus pakcik yg jaga store tuu. sebagai pemimpin PR, tahulah camna dia nak uruskan...
p/s: nasib baik barang aku xde kat store tuu.. kalau tak, conform ngan barang2 aku hang sepahkan sama.. hik3..
Buat baik berpada2 buat jahat jangan sekali uoals... take care.

sang kamen said...

haf: aku bukan x rancang masaelah nye tak terjangka... aku hanya merancang yg menetukan yang maha besar
yoey: bukan aku xpegi kat pakcik tuh dulu masalah nye... kunci mamat tuh jer yang pegang nak tak nak kene jumpa die jugak

muffakiratul mukminah said...

macam tahu je sape yang pegang kunci tuh ~huhuhuhu~ ye la kot